صرافی دنا Dena Exchange

صرافی دنا Dena Exchange

صرافی دنا Dena Exchange

صرافی دنا Dena Exchange

تغییر سردسته قیمت در بازارها

www.sarafidena.com


بازار ارز ایران به‌صورت سنتی تحت‌تاثیر متغیرهایی مانند «عرضه بازارساز»، «نرخ حواله درهم» و «اخبارهای برون بازاری» است.


این متغیرها معمولا در کشف قیمت روزانه و روند میان مدت نقش مهمی داشته‌اند. با این وجود، بسته به شرایط بازار، نقش و اهمیت متغیرها تغییر می‌کند و بعضا نقش برخی متغیرها برجسته‌تر می‌شود که توجه معامله‌گران را به خود معطوف می‌کند. به‌عنوان مثال، در چند ماه گذشته به ترتیب «رفتار بازارساز» و «نرخ‌حواله درهم» در کشف قیمت بازار نقش اساسی داشت، ولی در روزهای اخیر «نرخ‌حواله درهم» و «تغییرات بهای اونس» نقش پررنگ‌تری در کشف قیمت بازار ایفا کرده‌اند. در اولین روز هفته نیز این موضوع در بازار مشهود بود.

روز شنبه، قیمت دلار تحت‌تاثیر «رشد نرخ حواله درهم» و «بالا رفتن خریدهای معامله‌گران سکه»، به مرز 3 هزار و 500 تومان نزدیک شد. در هشتمین روز خردادماه، دلار 23 تومان افزایش قیمت را تجربه کرد و به قیمت 3 هزار و 493 تومان رسید. این بالاترین نرخ فروش دلار از 18 فروردین‌ماه سال 95 بود. روز شنبه، تغییر نرخ حواله درهم در کشور همسایه منجر به افزایش قیمت دلار شد و افزایش قیمت شاخص ارزی در بالا رفتن بهای سکه اثرگذار بود.روز گذشته، سکه تمام بهار آزادی تحت‌تاثیر رشد دلار، از کف قیمت روزانه بالا آمد و به قیمت یک میلیون تومان رسید. البته این قیمت نیز 5 هزار تومان کمتر از روز پنج‌شنبه بود. کاهش بهای اونس جهانی در روز جمعه مهم‌ترین عاملی بود که قیمت سکه را در روز شنبه تحت‌تاثیر قرار داد.




صرافی دنا



www.sarafidena.com




ارائه انواع خدمات ارزی  و حواله جات



اصلاح نرخ ارز یک ضرورت فوری است...

www.sarafidena.com


یک اقتصاددان معتقد است: در حال حاضر یکی از بخش‌های مهمی که در کشور باید اصلاح شود، قیمت ارز است چرا که با قیمت ارز فعلی تولید داخل ما نمی‌تواند رشد داشته باشد و ارز باید به سمت بالا تک نرخی شود.


پویا جبل‌عاملی در گفت‌وگو با اقتصادنیوز اظهار کرد: در حال حاضر نرخ آزاد کمتر از قیمت واقعی بلندمدت است، یعنی دولت به صورت بسیار مداخله‌گرانه باعث شده که نرخ ارز در یک سطح ثابت قرار بگیرد که این سطح از نظر من با تولید و رشد اقتصادی همخوانی ندارد.

او افزود: به تازگی در اخبار دیده می‌شود که دامداران مشهد، اصفهان و... به جایی رسیده‌اند که حتی دامداری برایشان مقرون به صرفه نیست. اکنون اگر شما لبنیات را از خارج وارد کنید حتی ارزان‌تر در می‌آید، این نشان‌دهنده این است که ما با این نرخ ارز داریم به جایی می‌رسیم که حتی هر کالایی را در نظر بگیرید، بتوانیم از خارج با قیمت پایین‌تر وارد کنیم.

این اقتصاددان در ادامه بیان کرد: در این شرایط تولید دیگر معنی‌دار نیست و همین یکی از عوامل ایجاد رکود است. سیاستگذاران باید تولید را معنادار کند، یعنی برای تولیدکننده داخلی صرف داشته باشد و بتواند با خارجی‌ها رقابت کند، اگر ما حرف از اقتصاد مقاومتی می‌زنیم، اگر حرف از تولید داخل می‌زنیم، اگر واقعاً منظور نظر ما این است که ایرانی‌ها کالای ایرانی مصرف کنند، یکی از بخش‌های مهمی که باید اصلاح شود، قیمت ارز است و با قیمت ارز فعلی تولید داخل ما نمی‌تواند رشد داشته باشد.

جبل‌عاملی با تاکید بر تک‌نرخی شدن ارز گفت: این ارز باید به سمت بالا تک نرخی شود و در ضمن نرخ ارز بازار را هم باید بگذاریم که آرام آرام افزایش پیدا کند.

او در رابطه با تاخیر در اجرای سیاست تک‌نرخی شدن ارز گفت: در این چند ساله بانک مرکزی هر بار این موضوع را به تاخیر انداخته و این قضیه می‌تواند اعتبار بانک مرکزی را زیر سوال ببرد، به خاطر اینکه آن چیزی را که بیان می‌کند، در عمل اتفاق نمی‌افتد. اما این موضوع ابداً خوب نیست که عاملان اقتصادی، اعتباری را که بانک مرکزی باید داشته باشد، دیگر در نظر نگیرند و فکر کنند که بانک مرکزی به آن چیزی که می‌گوید عمل نمی‌کند.

او افزود: این بی‌اعتمادی می‌تواند تبعات زیادی را هم در سیاست ارزی و هم در سیاست پولی ما داشته باشد.

این اقتصاددان بیان کرد: از طرفی دیگر هم این تاخیر و عدم تک‌نرخی شدن ارز، باعث شده که سیاست‌گذار ارزی روی ثبات نرخ ارز و حتی پایین‌ آمدن نرخ ارز تاکید کند، در حالی که اگر مثلاً دو سال پیش ما ارز را تک‌نرخی می‌کردیم آن وقت دیگر لازم نبود که سیاست‌گذار ارزی نخواهد نرخ ارز افزایش پیدا کند.

جبل‌عاملی گفت: اکنون اگر سیاستگذاران نمی‌خواهند نرخ ارز افزایش پیدا کند، به خاطر این است که نمی‌خواهند آن شکاف زیاد شود، خب اگر ما دو سال پیش ارز را تک‌نرخی می‌کردیم و دیگر شکافی وجود نداشت، اجازه می‌دادیم که نرخ ارز به ازای تورم داخلی و خارجی افزایش پیدا کند و این موضوع در حقیقت باعث می‌شد که تولید ما مقرون به صرفه باشد.



صرافی دنا



عدم استفاده از دلار در معاملات جهانی هزینه بر است


مدیرکل بین الملل بانک مرکزی گفت: عدم استفاده از دلار به‌عنوان یکی از اقلام پورتفوی بانک مرکزی هزینه‌بر و محدودکننده خواهد بود.

 حسین یعقوبی در نشست چشم انداز بازار ارز و سیاست‌های ارزی راه‌اندازی بازار سلف در بیست  و ششمین همایش سالانه سیاست های پولی و ارزی در خصوص معاملات نقدی گفت: به علت فرایند تسویه دو روزه، ریسک نوسان نرخ ارز پایین بوده در حالی که در خصوص معاملات ابزار مشتقه به دلیل دوره طولانی معاملات و تسویه، ریسک نوسانات نرخ بالا است.

مدیرکل بین الملل بانک مرکزی گفت :‌ استفاده از ابزارهای مشتقه مستلزم تنظیم روابط کارگزاری پس از اجرای برجام بوده که فرایند اتصال به بازارهای مالی بین‌المللی و تماس با بانک‌های خارجی را فراهم خواهد ساخت. در این راستا، الزامات انطباق و سازگاری با ضوابط شفافیت و عملیات مالی بین‌المللی نیز ضروری است.

یعقوبی ادامه داد: لذا برقراری خطوط اعتباری از جانب کارگزاران خارجی به نفع بانک‌های ایرانی است. البته با توجه به ریسک‌های بین‌المللی و داخلی، در شرایط کنونی چنین گشایشی میسر نمی‌باشد.

وی در خصوص عدم استفاده از دلار در مبادلات گفت: در حوزه معاملات مالی و تجاری کوچک چنین راهبردی میسر بوده اما در خصوص مدیریت ذخایر و پرتفوی بانک مرکزی، سهم دلار و اوراق قرضه خزانه‌داری دلاری (ریسک کم و بازده بالا) در ذخایر سایر بانک‌های مرکزی بالاست. لذا عدم استفاده از دلار به‌عنوان یکی از اقلام پورتفوی بانک مرکزی هزینه‌بر و محدودکننده خواهد بود.


www.sarafidena.com



صرافی دنا



خروج سکه از فاز کاهشی سبب بالا رفتن نرخ دلار و درهم شد

www.sarafidena.com



***در سومین روز هفته، دلار با کمک نرخ حواله درهم از مرز 3 هزار و 450 تومان عبور کرد***


دوشنبه، شاخص ارزی با 8 تومان افزایش به قیمت 3 هزار و 455 تومان رسید. به گفته فعالان، رشد نرخ حواله درهم در بازار دبی، افزایش ارزش ارز در منطقه هرات افغانستان و مقاومت دلار در محدوده 3 هزار و 440 تومان 3 عاملی بودند که به رشد قیمت کمک کردند. فعالان بازار اعتقاد داشتند که نقش حواله درهم از سایر عوامل افزایشی پررنگ‌تر بوده است.

همسو با افزایش قیمت دلار، سکه تمام بهار آزادی نیز در مسیر افزایشی قرار گرفت و با 2 هزار تومان رشد به بهای یک‌میلیون و 12 هزار تومان رسید. این رشد موجب شد که فلز گرانبهای داخلی نیز از فاز کاهشی خارج شود. سکه از سه‌شنبه گذشته در مسیر کاهشی قرار گرفته و در کمتر از 5 روز کاری حدود 20 هزار تومان از ارزش خود را از دست داده بود. رشد سکه در روز دوشنبه در حالی رخ داد که طلای جهانی در ساعات ابتدایی روز، قیمت هزار و 250 دلار را تجربه کرده بود.

 

روز گذشته، میزان تقاضای ارز کمی بالا رفته بود تا هیجان بازار بیش از روزهای انتهایی اردیبهشت‌ماه شود. در فضای هیجانی بازار، قیمت دلار در حالی از مرز 3 هزار و 450 تومان عبور کرد که آخرین بار این ارز در تاریخ 22 اردیبهشت بالای مرز یاد شده نوسان کرده بود. شاخص ارزی از تاریخ 23 اردیبهشت تا یک خرداد، تنها نوساناتی جزئی را در محدوده 3 هزار و 440 تومان ثبت کرده بود.

روز دوشنبه نیز دلار معاملات خود را در محدوده 3 هزار و 440 تومان و حتی با قیمت پایین‌تری نسبت به روز شنبه آغاز کرد، ولی در ادامه روز، رشد تقاضا این ارز را به محدوده بالاتری رساند.

در سومین روز هفته، دلار معاملات خود را با قیمت 3 هزار و 443 تومان آغاز کرد که کاهشی 4 تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز شنبه داشت. با این حال، در ادامه روز، شاخص ارزی تا قیمت 3 هزار و 448 تومان بالا رفت. با شکستن این نقطه مقاومتی، قیمت دلار از مرز 3 هزار و 450 تومان نیز عبور کرد و نهایتا با قیمت 3 هزار و 455 تومان به کار خود پایان داد، رقمی که 8 تومان بالاتر از روز شنبه بود.


سه ضلعی رشد


در سومین روز هفته، قیمت دلار در همان ساعات ابتدایی روز تحت‌تاثیر رشد نرخ حواله درهم قرار گرفت. به گفته فعالان، روز دوشنبه حواله درهم معاملات خود را با قیمت 940 تومان آغاز کرد تا پس از حدود یک هفته از محدوده 930 تومانی خارج شده باشد. افزایش قیمت درهم موجب شد که تقاضای معامله‌گران ارزی نیز در بازار داخلی بالا رود و قیمت دلار در مسیر افزایشی قرار بگیرد. به گفته فعالان، روز دوشنبه هر افزایش نرخ حواله درهم، انعکاسی در قیمت دلار بازار داخلی داشت و معامله‌گران توجه زیادی به نوسانات بازار کشور همسایه داشتند. به‌طور سنتی نرخ حواله درهم و دلار بازار داخلی با یکدیگر رابطه مستقیم دارند و افزایش یکی، منجر به رشد دیگری می‌شود. از سوی دیگر، به گفته فعالان، روز دوشنبه ارزش دلار در منطقه هرات افغانستان نیز بالا رفت و این موضوع نیز افزایشی‌های بازار را بیش از پیش به رشد قیمت امیدوار کرد.

در کنار دو عامل یاد شده، مقاومت دلار در محدوده 3 هزار و 440 تومان در روزهای انتهایی اردیبهشت‌ماه نیز در رشد قیمت روز دوشنبه تاثیر داشت. به گفته حاضران بازار، اکثر معامله‌گران سنتی انتظار دارند که در روزهای انتهایی هر ماه، قیمت دلار به واسطه کاهش نقدینگی موجود در بازار مقداری کاهش قیمت را تجربه کند. با این حال، شاخص ارزی در روزهای انتهایی اردیبهشت‌ماه کاهش چندانی را تجربه نکرد. به این ترتیب، برخی معامله‌گران کاهش نیافتن دلار را ناشی از این دانستند که بازار میل به افزایش قیمت دارد و تنها منتظر یک فرصت مناسب است. این در حالی است که برخی معامله‌گران اعتقاد دارند، افزایش روز دوشنبه تنها یک اصلاح قیمت در روند حرکتی بازار بوده است و در روزهای آینده شاخص ارزی به مدار نزولی بازخواهد گشت.



صرافی دنا



دریافت نرخ لحظه ای ارز با عضویت در کانال تلگرام صرافی دنا :



https://telegram.me/joinchat/B-QUejyoFUj8rB3LREHSAw




* ارسال حواله شخصی و شرکتی با مناسبترین نرخ کارمزد


* صدور ویزا کارت و مستر کارت



www.sarafidena.com





محدودیت‌های انتقال بانکی مربوط به یورو رفع شد

www.sarafidena.com


رییس هیات کارشناسی تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان از انتقال قسط اول بدهی شرکت‌های هندی به حساب بانک مرکزی در ترکیه به یورو خبر داد.

حمید بعیدی‌نژاد در کانال تلگرام خود نوشت که در چند روز گذشته در مسیر اجرای حذف محدودیت‌ها اتفاقات خوبی به وقوع پیوسته است:

١- انتقال مبلغ معادل هفتصد و پنجاه میلیون دلار به یورو از قسط اول از پرداخت بدهی شرکت‌های هندی به حساب بانک مرکزی ایران در ترکیه، نشان داد که محدودیت‌های انتقال بانکی مبالغ بالا و هم‌چنین تبدیل آن مبالغ از ارزهایی مانند روپیه به یورو از میان برداشته شده است.

٢- به دنبال لغو محدودیت‌های ورود کشتی‌های باری برای حمل نفت و مواد پتروشیمی و دیگر کالاها به بنادر ایران و یا عزیمت آنها از ایران برای صادرات به بنادر خارجی از جمله به اروپا که تبادلات کشتیرانی از ایران و به ایران را باعث شده‌اند اولین کشتی فله‌ای نیز ( که به حمل کالاهای فله‌ای مانند گندم می‌پردازند) همین روزها برای اولین بار به بندر هامبورگ وارد شد و مورد استقبال مقامات شهر قرار گرفت.

علاوه بر این، لغو این محدودیت‌ها در دلِ خود لغو چندین نوع تحریم و محدودیت مانند این تحریم‌ها را در بردارد:

الف- تحریم ورود کشتی‌های خارجی به بنادر ایران به دلیل آنکه شرکت‌های کارگزار و فعال در بنادر تحت تحریم بوده اند،

ب- تحریم ورود و دریافت خدمات برای کشتی‌های ایرانی به بنادر کشورهای دیگر، چون شرکت‌های کشتیرانی تجاری و کشتیرانی نفتکش ایران جزو شرکت‌های تحت تحریم بوده‌اند،

ج- تحریم بیمه کشتی‌های نفتی و تجاری ایران، چون جزو شرکت‌های تحت تحریم بوده‌اند،

د- تحریم بیمه شرکت‌های خارجی که مبادرت به حمل نفت و مواد پتروشیمی و دیگر کالاهای تحت تحریم ایرانی می‌کنند،

ه - تحریم بیمه معروف به پی اند آی که به سوانح خاص دریایی مربوط است،

و- تحریم پرداخت‌های پولی و بانکی بیمه شرکت‌های بیمه‌گر.

٣- برقراری چندین رابطه کارگزاری مهم بانکی میان بانک‌های ایرانی و بانک‌های متوسط اروپایی برای اولین بار امکان انتقال ارز از بانک‌های ایرانی به موسسات خارج از کشور را در هفته اخیر تسهیل کردند.

بعیدی‌نژاد در ادامه افزود: در مجموع دیپلماسی بدون وقفه ادامه دارد و هدف کشور لغو تمامی محدودیت‌های بانکی و مالی و تجاری علیه موسسات و اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی است و کشورمان تا زمانی که تمامی مشکلات اجرایی لغو این محدودیت‌ها همگی در اجرا رفع نشوند از پای نمی‌نشیند. البته این به یک عزم ملی و تلاش همگانی نیاز دارد که امروز تمامی سازمان‌های ذی‌ربط برای تحقق این هدف در تلاش هستند.





صرافی دنا





حواله شخصی


حواله شرکتی


دریافت نرخ لحظه ای ارز




www.sarafidena.com